Reseptit

Poronliha on vapaasti luonnossa kasvanutta erittäin maukasta ja terveellistä ravintoa. Poro syö ainakin 350 eri kasvia mm.
jäkälää ja sieniä. Poronliha sopii mainiosti kaikkeen ruoanlaittoon. Hienon ominaismakunsa vuoksi lihaa ei tarvitse maustaa
voimakkaasti vaan usein suola ja pippuri riittävät. Poronliha on vähärasvaista ja terveellistä. Porosta saa mm. kaikkia B-vitamiineja,
terveellisiä rasvahappoja, rautaa, kivennäis- ja hivenaineita.

Poronlihaa voi valmistaa monella tavalla:

– Pitkään kypsytettäviä ruhonosia ovat mm. potkat, kylki, etuselkä, lapa ja lihaisat luut.

– Parhaiten maistuu mediumiksi kypsennettynä mm. fileet, sisäpaisti, vasan maksa ja paahtopaisti.

– Luista kannattaa keittää liemi esim. kastikepohjaksi.

Yleisesti parhaan lopputuloksen saa kun kypsennyksessä käyttää mietoa lämpötilaa ( 125°C) ja mediumiksi kypsennettäessä
sisälämpötilaksi jätetään 58- 62 astetta. Grillatessa esim. fileetä kuumalla hiilloksella, lihan pintaan otetaan nopeasti väri molemmin
puolin ja tämän jälkeen liha kääritään folioon ja annetaan ”vetäytyä” n. 5-10 min.
Huomioitavaa on että vasan liha kypsyy nopeammin kuin raavaan liha.

Poronlihan lisukkeiksi sopivat mm. kotimaiset juurekset, sienet, tummat kastikkeet, kotimaiset marjat jne.

Nautinnollisia kokkaushetkiä poron lihan parissa!