Mureaksi haudutettu poronkylkirulla

Ainesosat (4:lle):

n. 600 gluutonta poronkylkeä (yksi vasan kylki)
300 gtatteja
1sipuli pilkottuna
1paketti pekonia ohuina suikaleina
2 dlohrasuurimoita
2 dlporolientä
punaviiniä
suolaa ja pippuria
n. 10 kpl timjaminoksia ja pari rosmariininoksaa

Valmistusohje:

Ruskista pekonit pannulla ja lisää sipuli ja tatit. Jatka paistamista kunnes neste sienistä haihtuu pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ohrasuurimot sekä 2 dl porolientä ja punaviiniä. Anna hautua kunnes ohra imee nesteen itseensä ja seos on puuromaisen kiinteää. Levitä poron kylki leikkuulaudalle, nuiji tarvittaessa tasaiseksi. Mausta kylki suolalla ja pippurilla. Revi lehdet muutamasta rosmariinioksasta sekä kymmenestä timjamioksasta, levittele tasaisesti kyljen päälle. Levitä paistos tasaisesti kyljen päälle ja rullaa kylki kiinni. Sido vielä koko komistus lihansidontanarulla niin että paketti pysyy tiukasti muodossaan. Laita rulla sopivaan uunivuokaan lisää kuumaa porolientä ja punaviiniä niin että rulla melkein peittyy. Peitä vuoka vielä kannella tai foliolla ja hauduttele uunissa 150°c nelisen tuntia. Ruoka kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jolloin kypsästä rullasta saa leikattua kauniit annokset. Lihat voi ennen ruokailua lämmittää haudutusliemessä ja lopusta liemestä saa loistavan kastikepohjan. Ruoan voi tarjoilla vaikkapa ohran tai säräjuuresten kanssa.

Kuvassa alimpana täytetty kylkirullaviipale tarjoiltuna ”poropekonin” ja ohran kera