Piparjuurivoissa paistettua poron kieltä

Ainesosat:

4poron vasan kieltä
1porkkana
1sipuli
½ palsternakka
4laaakerinlehteä
15kokonaista mustapippuria
suolaa
7 dlvettä
2 rklraastettua piparjuurta
50gvoita kastikeeseen + nokare paistamiseen

Valmistusohje:

Pilko juurekset ja laita kaikki ainekset kattilaan. Lisää kielet kiehuvaan nesteeseen, hauduta miedolla lämmöllä 2 1/2 – 3 tuntia. Nosta kielet kattilasta ja anna jäähtyä hetki, kuori kielet kuitenkin lämpimänä. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä kasaan n. puoleen alkuperäisestä tilavuudesta. Vatkaa lopuksi joukkoon 50 g voita pieninä kuutioina, tarkista maku ja tarjoile heti.
Halkaise kielet pituussuunnassa kahteen osaan. Laita voi ja piparjuuriraaste pannulle, laita kielet pannulle kun piparjuuri alkaa ruskistumaan. Paista molemmat puolet kauniin ruskeaksi ja tarjoile esim. juurespyttipannun ja piparjuurimajoneesin kanssa.
Kielet voi keittää kypsiksi jo edellisenä päivänä jolloin ne jätetään omaan liemeen kuorittuna.