Poromaksalaatikko

Ainesosat (4:lle):

1½ dl puuroriisiä
5 dl porolientä (lihalientä)
2sipulia
2 rkl voita
3 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
300gjauhettua poronmaksaa
1 dl rusinoita
1 muna
3 rkl siirappia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl inkivääriä
1 tl meiramia

Valmistusohje:

Keitä riisiä kiehuvassa poroliemessä n. 10 min.Kuullota hienonnetut sipulit pannulla voissa, lisää mausteet sipuleiden sekaan. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi. Kaada seos voideltuun n. 2,5 l:n vetoiseen uunivuokaan. Kypsennä 180°C  n. 1 h kunnes väri on kauniin ruskea.