Ylikypsää poronniskaa

Ainesosat:

1 kpl n.800gporon etuselkää
liemijuureksia esim. sipuli, porkkana, selleri
3dlpunaviiniä
7dlporolientä tai muuta lihalientä
mustapippuria myllystä ja hienoa merisuolaa
3 oksaatimjamia

Valmistusohje (n. 4:lle hengelle):

Pitkään haudutettava, suussa sulava poroherkku.
Valmistusaika n. 4 tuntia uunissa 150°C tai leivinuunissa yön yli n.100°C.

Ruskista liha kauttaaltaan pannulla ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
Laita liha uuninkestävään vuokaan. Kuullotta isoiksi paloiksi pilkotut
juurekset ja lisää timajmi sekä kuuma lihaliemi. Kaada kaikki lihan päälle vuokaan.
Sulje vuoka tiiviisti kannella tai foliolla ja laita uuniin. Paistoliemestä
saadaan herkullinen kastike siivilöimällä & suurustamalla.
Voit maustaa lientä mielesi mukaan hyytelöillä, sienillä tai vaikka kermalla pehmentämällä.
Leikkaa liha sopiviksi annospaloiksi ja kaada kastike päälle.
Lisukkeet oman maun mukaan esim. säräjuureksia, selleri- tai palsternakkapyreetä..