1 kpl n.800g | poron etuselkää |
liemijuureksia esim. sipuli, porkkana, selleri | |
3dl | punaviiniä |
7dl | porolientä tai muuta lihalientä |
mustapippuria myllystä ja hienoa merisuolaa | |
3 oksaa | timjamia |
Pitkään haudutettava, suussa sulava poroherkku.
Valmistusaika n. 4 tuntia uunissa 150°C tai leivinuunissa yön yli n.100°C.
Ruskista liha kauttaaltaan pannulla ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
Laita liha uuninkestävään vuokaan. Kuullotta isoiksi paloiksi pilkotut
juurekset ja lisää timajmi sekä kuuma lihaliemi. Kaada kaikki lihan päälle vuokaan.
Sulje vuoka tiiviisti kannella tai foliolla ja laita uuniin. Paistoliemestä
saadaan herkullinen kastike siivilöimällä & suurustamalla.
Voit maustaa lientä mielesi mukaan hyytelöillä, sienillä tai vaikka kermalla pehmentämällä.
Leikkaa liha sopiviksi annospaloiksi ja kaada kastike päälle.
Lisukkeet oman maun mukaan esim. säräjuureksia, selleri- tai palsternakkapyreetä..