Poro

Poronlihassa maistuu puhdas pohjoinen luonto. Poron vasa syö pääosin luonnonravintoa ja hyödyntää ravinnokseen yli 300 erilaista kasvia tai kasvinosaa, muun muassa jäkälää ja sieniä.

Keittiön raaka-aineena poro on monipuolinen ja se soveltuu mainiosti perustaksi niin kotoisille arkiruuille kuin vaativille juhla-aterioillekin. Poronliha on rakenteeltaan hienosyistä, minä vuoksi se on mureaa, nopeasti kypsyvää ja helposti sulavaa. Hienon ominaismakunsa vuoksi lihaa ei tarvitse maustaa voimakkaasti, vaan usein suola ja mieltymyksen mukaan myös pippuri riittävät. Yrteistä poron seuraksi sopivat hyvin esimerkiksi rosmariini ja timjami.

Poronliha on vähärasvaista, mutta siinä on runsaasti terveellisiä rasvahappoja. Poronliha sisältää myös rautaa, proteiinia, seleeniä ja vitamiineja.

Kaikki käyttämämme poronliha on tuotettu Suomen poronhoitoalueella syntyneistä ja kasvaneista poroista. Se on myös leikattu ja pakattu alueella.