Skip to main content
Poropyörykät

Poropyörykät

Poropyörykät maistuvat puikulaperunoista tehdyn muusin ja poroliemestä tehdyn kastikkeen kanssa. Poropyörykät voit tehdä poronjauhelihasta itse tai ostaa valmiit Culinarin poropyörykät jälleenmyyjiltämme.

Ainekset

500 g Culinarin poronjauhelihaa
2 dl Culinarin porolientä
1 sipuli kuutioksi hakattuna ja kullankeltaiseksi paistettuna
1⁄2 dl korppujauhoa
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1 tl mustapippuria suolaa maun mukaan voita ja öljyä paistamiseen

Ohje

Sekoita ensin poroliemi, mausteet ja korppujauho. Sen jälkeen sekoita kaikki ainekset joko käsin tai yleiskoneessa taikinakoukulla. Pöyritä käsissä mieleisen kokoisia pyöryköitä ja paista voi-öljyseoksessa pintaan kauniin ruskeaksi. Kypsennä pyörykät valmiiksi uunissa 185°C noin 10 minuuttia pyöryköiden koosta riippuen.