Skip to main content
Riimisuolattua poronsisäpaistia ja metsäsienisalaattia (6 hengelle)

Riimisuolattua poronsisäpaistia ja metsäsienisalaattia (6 hengelle)

Juhlallinen alkupala syntyy yön yli maustuneesta poronvasan sisäpaistista.

Ainekset

300 g Culinarin poronvasan sisäpaistia
200 g suolasieniä
100 g sipulia
2 dl smetanaa suolaa mustapippuria
(konjakkia)

koristeeksi esimerkiksi salaatinlehtiä, puolukoita, punajuurilastuja ja tummaa balsamisiirappia

Ohje

Leikkaa poronvasan sisäpaisti pitkittäin halki. Ripottele reilusti suolaa ja mustapippuria myllystä kauttaaltaan lihan päälle. Kääri liha tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Halutessasi voit laittaa ripauksen konjakkia lisämausteeksi.

Liota tai ryöppää sienistä ylimääräinen suola pois. Pilko valutetut sienet pieniksi kuutioiksi. Pilko myös sipulit hienoksi. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita ainekset keskenään. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

Leikkaa liha terävällä veitsellä poikkisylin ohuiksi siivuiksi lautaselle tai vadille. Nostele sienisalaatti viereen ja koristele annos mielesi mukaan esimerkiksi tuoreilla salaatinlehdillä, puolukoilla, punajuurilastuilla ja tummalla balsamisiirapilla.