Skip to main content
Ylikypsä pailakan selys

Ylikypsä pailakan selys

Poropata on helppo valmistaa, mutta saa hautua pitkään liedellä tai uunissa.

Ainekset

n. 300–350 g Culinarin sahattua pailakan selkää
porkkanoita
sipulia
palsternakkaa
suolaa
pippuria
yrttejä (timjami, rosmariini)
valkosipulia
Culinarin poroliemi (tai riistaliemi)

Ohje

Ruskista pannulla selykset ja laita uunivuokaan tai pataan. Kuullotta pannulla pilkotut juurekset. Lisää juurekset pataan. Mausta suolalla ja pippurilla ja muutamalla oksalla tuoreita yrttejä, kuten timjamilla ja rosmariinilla, sekä halutessasi valkosipulilla oman maun mukaan. Lisää vielä kuuma poro- tai riistaliemi niin, että ainekset peittyvät. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä uunissa (n. 110°C) tai liedellä noin kolme tuntia. Lisää lientä tarvittaessa.