Skip to main content
Ylikypsää poron etuselkää

Ylikypsää poron etuselkää

Pitkään haudutettava suussa sulava poroherkku.

Ainekset

Culinarin poron etuselkää n. 800 g 
liemijuureksia esimerkiksi sipuli, porkkana, selleri
voita tai öljyä paistamiseen
3 dl punaviiniä
Culinarin porolientä tai lihalientä 7 dl
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
3 oksaa timjamia 
tummaa maizenaa kastikkeen suurustamiseen

Ohje

Aseta uuni 150°C tai kypsennä leivinuunissa yön yli 100°C. Ruskista liha kauttaaltaan pannulla ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita liha uuninkestävään vuokaan. Kuullota isoiksi paloiksi pilkutut juurekset ja lisää timjami ja punaviini (anna kiehahtaa) kuumalle pannulle. Lisää lopuksi kuuma poro- tai lihaliemi. Kaada kaikki lihan päälle uunivuokaan. Sulje vuoka tiiviisti kannella tai foliolla ja laita uuniin. Kun liha on kypsää siivilöi liemi talteen. Paistoliemestä saat herkullisen kastikkeen. Voit maustaa liemen mielesi mukaan marjahyytelöillä, sienillä tai vaikka kermalla pehmentämällä. Suurusta sopivan sakeaksi. Leikkaa kypsä liha sopiviksi annospaloiksi ja kaada kastike päälle. Tarjoile juuresten, puikulaperunoista tehdyn pottuvoin tai mielesi mukaisten lisukkeiden kera.