Mukavaa, että kiinnostuit tuotteistamme

Vastasimme valmiiksi useimmin tuotteistamme ja toiminnastamme kysyttyihin kysymyksiin. Toivottavasti löydät tältä sivulta etsimäsi tiedon. Jos et, laita viestiä palautelomakkeella.

Yksityisasiakkaita palvelemme pienessä tehtaanmyymälässämme Ivalossa. Lisäksi erikseen sovittaessa lähetämme tuotteitamme myös muualle Suomeen. Näistä sovimme aina asiakkaan kanssa erikseen ja kartoitamme parhaan lähetystavan tuotteiden säilytyslämpötilan huomioon ottaen.

Ylläpidämme listaa jälleenmyyjistä sivustollamme. Meitä voi vinkata toivotuista jälleenmyyntipaikoista tai voit suositella suoraan omalle kauppiaallesi tai kauppasi lihaosaston työntekijälle meidän tuotteiden ottamista myyntiin. Tuotteitamme saa myös tilattua helposti verkkokaupasta eggspress.fi ja pieniruokakauppa.fi, joiden kautta saat tuotteemme lähelle tai kotiovelle lähes koko Suomen alueella, sijainnistasi riippuen.

Kaikki käyttämämme poronliha on ostettu poromiehiltä ja paliskunnilta Suomen poronhoitoalueelta. Käsittelemme myös kaikki porot itse leikkaamossamme Ivalossa. Kausittain valikoimastamme löytyy myös karhua ja hirveä, jotka ostamme paikallisilta metsästäjiltä ja eräseuroilta.

Poronliha on niin mureaa, ettei sisä- tai ulkofileellä ole varsinaisesti eroa. Poron sisäpaisti ja paahtopaisti myös ovat mediumiksi kypsennettyinä erittäin mureita lihanosia.

Finavian ohjeistuksen mukaan pakastettua lihaa saa kuljettaa sekä ruumaan menevissä matkatavaroissa että käsimatkatavaroissa. Jäädytettyjä elintarvikkeita voit siis ottaa mukaasi lennolle. Nesteeksi tulkitaan ainoastaan jäätynyt aine, joka sulaessaan olisi nestettä.

Jäinen liha säilyy parhaiten ruumassa kuljetettuna esimerkiksi sanomalehteen käärittynä. Jos liha kuitenkin ehtii sulaa matkalla, mutta pysyy kylmänä, se säilyy ainakin viikon jääkaapissa ehjässä vakuumipakkauksessa.

Olemme testauttaneet tuotteemme laboratoriossa. Huoneenlämmössä poron kyläsavupaisti, kuivaliha sekä kestomakkarat säilyvät vähintään 120 vuorokautta ehjässä vakuumissa , joten ne kestävät kuljetuksen huoneenlämmössä ja säilyvät perillä parhaiten jääkaapissa.

Poro kasvaa ja elää vapaana luonnossa. Poronhoito vaatii erilaisia resursseja kuin tuotantoeläinten. Hinnoittelussa kyse on aina kysynnän ja tarjonnan laista, eli luonnollisesti hinta muodostuu näiden pohjalta, ja jokainen tuottaja tai jälleenmyyjä hinnoittelee myyntihinnan omien kulujensa mukaan. Yleensä vuosittain teurastettavat porot käyvät kaikki kaupaksi, joten pohjimmiltaan tämän herkullisen ja arvokkaan erityistuotteen lopullisen hinnan määrää kuluttaja.