Inarin Luonnonporo Oy

Inarin Luonnonporo Oy on inarilainen perheyritys. Olemme jo yli kymmenen vuoden ajan jalostaneet alueen luonnon parhaimmista anneista maukkaita Culinari-tuotteita, erityisesti poro- ja riistajalosteita, kotien ja ravintoloiden pöytiin.

Culinari-tuotteet valmistetaan pienjalostamossamme, joka sijaitsee Lintumaan teollisuusalueella, noin viisi kilometriä nelostietä etelään Ivalon kylästä. Tehtaanmyymälämme palvelee arkisin paikallisia ja matkailijoita. 

Culinari-tuotteita myydään myös Pohjois-Suomen hyvin varustetuissa vähittäiskaupoissa sekä muissa erikoistuotteisiin panostavissa myymälöissä Etelä-Suomea myöten. Räätälöimme tuotteita myös ravintoloiden tarpeisiin.

Rakkaudesta ruuanlaittoon ja puhtaisiin makuihin

Culinarin tarina alkoi 2009, jolloin ostimme poronlihan pienleikkaamona Ivalossa toimineen Inarin Luonnonporo Oy:n toiminnan. Olimme tulleet tutuiksi Suomen suurimman ja kauneimman kunnan kanssa jo aiemmin, kun olimme ostaneet täältä kesäpaikan, jonka ympäristössä pääsimme nauttimaan vapaa-ajan harrastuksistamme – Mika on innokas metsästäjä ja kalamies, Nina täysin ”sienihullu”.

Meillä molemmilla on pitkä ravintola-alan kokemus. Mika on työskennellyt keittiössä erilaisissa tehtävissä pizzakokista aina keittiötoimenjohtajaksi saakka, kun taas Ninan ravintolaura salin ja myynnin puolella alkoi tarjoilijana. Meille on ollut yrittäjinä hyötyä siitä, että olemme oppineet kaiken alusta saakka ja pikkuhiljaa nousseet vastuullisempiin tehtäviin. Tunnemme hyvin ravintola-asiakkaidemme haasteet ja tarpeet.

Mika vastaa yrityksessämme tuotekehityksestä ja tuotannosta. Nina hoitaa myynnin, markkinoinnin, tilaukset ja toimistotyön. Pienessä perheyrityksessä hihamme ovat siis edelleen ylös käärittyinä ja olemme paikan päällä arkisessa työn touhussa.

Culinari-tuotemerkki syntyi rakkaudestamme ruuanlaittoon ja puhtaisiin makuihin. Olemme intohimoisia kotikokkeja ja parhaat kehitysideat tulevatkin usein, kun pääsemme kotiin rentoutumaan hyvän ruuan ääreen perheen tai ystävien kanssa. Kokeilemme paljon eri makuja ja yhdistelmiä, poronliha sopii esimerkiksi erinomaisesti myös aasialaiseen keittiöön. Haluamme innostaa muutkin kokeilemaan rohkeasti.

Culinari-tuotenimellä poro- ja riistajalosteita valmistavat Nina ja Mika Hindström palkittiin Inarin Yrittäjien vuoden 2018 yrittäjäpalkinnolla. Palkintoperusteissa korostettiin muun muassa Culinarin tuotteiden laatua, Hindströmien pitkäjänteistä työtä tuotekehityksen parissa sekä Inarin ja sen luonnon antimien tunnetuksi tekemistä ”maukkaalla tavalla”.

Ajankohtaista

 

Tehtaanmyymälän talvikausi 2023-2024

1.11.2023

Tehtaanmyymälämme on avoinna talvikaudella 2023-2024: Ma-To 10-16, Pe-Su suljettu

Tehtaanmyymälän kevät & kesä 2023

11.5.2023

Olemme avoinna kevään ja kesän aikana seuraavasti: Kevät: 11.5.-4.6. suljettu Kesä: Avoinna ma-to 10-16, pe-su suljettu

Tehtaanmyymälän talvikausi 2022-2023

5.12.2022

Tehtaanmyymälämme on avoinna talvikaudella 2022-2023: Ma-Ke 10-16 To 8-17 Pe-Su suljettu